• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

3 december 2018 13:00
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

David Rautio, Brynäs (1) Brynäs målvakt David Rautio stod för en fantastisk föregående vecka och släppte endast in en puck på två startade matcher. Hans målvaktspel fixade fyra av sex poäng till Gävlelaget och på lördagen nollade han Skellefteå och avslutade veckan med 71 räddningar och 98,61 i räddningsprocent.

Backar

Arvid Lundberg, Växjö (1) Växjös tvåvägsback Arvid Lundberg gör debut i Veckans lineup efter att ha noterats för två poäng (1+1) på två matcher, skjutit sex skott på mål och blockat tre skott. Med det dubblade 24-åringen sin poängskörd den här säsongen.

Ryan Gunderson, Brynäs (2) Ytterligare en anledning till Brynäs defensiva framgångar var den amerikanske backgiganten Ryan Gunderson. Den annars offensiva backen stod förvisso för en assist och åtta skott på mål på två matcher. Han blockade även tre skott och spelade 23:40 minuter i snitt och togs ut i Veckans lineup för andra gången den här säsongen.

Forwards

Michael Lindqvist, Färjestad (1) Stjärnan gjorde sin femte och sjätte match för Färjestad sedan återkomsten när klubben slog både Timrå och Djurgården. ett mål och en assist mot Timrå följdes upp av ett mål i powerplay mot Djurgården och Lindqvist har börjat växla upp.

Anton Bengtsson, HV71 (1) Trots ganska skralt med speltid stod Anton Bengtsson för starka insatser föregående vecka. 12:54 i snitt per match spelade han, gjorde två poäng och var inne på tre mål framåt och inget bakåt. I derbysegern mot Växjö valdes han dessutom som matchens spelare av sina lagkamrater.

Filip Hållander, Timrå (1) Den 18-årige stortalangen noterades precis som Michael Lindqvist för två mål och en assist under förra veckan. Forwarden får ett stort förtroende hos nykomlingen och tackar med att leverera. Hållander har på sina 21 första SHL-matcher noterats för 12 poäng.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.