• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till Mest värdefulla spelare i SHL

13 april 2019 16:35
SHL Awards

SHL 2018/2019 har avgjorts och bakom oss lämnar vi en säsong kantad av mål, räddningar och ögonblick att minnas. Vid SHL Awards kommer de främsta individuella prestationerna att lyftas fram och prisas. Här finner du juryns tre finalister till kategorin Mest värdefulla spelare.


Erik Gustafsson - Luleå

Efter att han hade varit över elva år utomlands, i allt från USA till Ryssland, landade Luleå Hockey en pjäs som visade sig bli lagets kanske mest bärande. C:et broderades in på Erik Gustafssons dress och per omgående tog han kaptensrollen och det ledande ansvar det innebär i norrbottningarnas lag i allmänhet och defensiv i synnerhet.

Förtroendet för backen syntes inte minst i hans speltid. Näst mest i ligan med sina 24:44 minuter per match, där han bidrog med sitt skickliga spelsinne och sitt lugn, men i slutändan även poäng i protokollet. Erik Gustafsson missade endast tre matcher och avslutade grundseriesäsongen med 27 poäng på 49 framträdanden.

Jacob Josefson - Djurgården

Återkomsten till svensk hockey blev en omedelbar succé för den tidigare NHL-stjärnan. Tillbaka i Djurgårdsdressen tog Josefson snabbt en ledarroll, skickade dit två mål och två assist i hemvändarfesten på Hovet och briljerade stort.

Hösten var en enda lång uppvisning av centern, som dessutom tilldelades kaptensrollen. Skadebekymmer ryckte sönder vintermånaderna, men väl tillbaka i matchslag visade Josefson sina tongivande ledaregenskaper och var en huvudsaklig orsak till varför det då formsvaga Djurgården lyfte till en fjärdeplats. Jacob Josefson avslutade säsongen med 35 poäng fördelat på 40 matcher.

Ryan Lasch - Frölunda

Frölundas amerikanske frontfigur levde ännu en gång upp till sin höga stjärnstatus. Trots långdragna skadebesvär under säsongens mitt slutade Ryan Lasch som etta i hela SHL:s poängliga, med tolv mål och hela 38 assist.

Spelgeniet växlade upp sitt spel till nya nivåer efter skadefrånvaro och poängtorka. Under vårens slutspurt serverade Lasch sina lagkamrater till mål efter mål, och poängkungen var återigen den bärande och ledande pjäs under Frölundas starka säsong som slutade med en solid tredjeplats i SHL-tabellen.