• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Idag 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb

Tre finalister till Årets målvakt i SHL

17 mars 2018 10:58
#SHL Awards

SHL 2017/2018 är färdigspelad och säsongen har bjudit på storartade prestationer på många håll. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Årets målvakt.


Oscar Alsenfelt - Malmö Redhawks

Efter att ha kammat hem priset till årets målvakt i SHL förra säsongen, har Malmös burväktare Oscar Alsenfelt följt upp fjolårssuccén, med ännu en stark säsong.

Med över 91 i räddningsprocent, mindre än 2,5 insläppta mål per match och två hållna nollor under säsongen har Alsenfelt visat sin klass i buren, och varit starkt bidragande till att Malmö säkrade en direktplats till kvartsfinal.

Viktor Fasth - Växjö Lakers

Efter flertalet år på utlandsäventyr vände den rutinerade målvakten Viktor Fasth hem till Sverige och SHL igen. I Växjö Lakers har den landslagsmeriterade målvakten visat att gammal är äldst.

Fasth har radat upp fina prestationer, belönats med en OS-plats för Tre Kronor och svarat för mest hållna nollor under seriespelet med sex stycken. Viktor Fasth har också varit en bidragande faktor för Växjö som vunnit SHL i stor stil.

Adam Reideborn - Djurgården Hockey

Efter ett antal säsonger i skymundan har Adam Reideborn verkligen blommat ut denna säsong. Djurgårdens målvakt har bjudit på den ena topprestationen efter den andra.

Reideborn har varit tungan på vågen i täta matcher, han har lägst snitt över antal insläppta mål per match och bäst räddningsprocent av samtliga målvakter. Reideborn har varit med och skapat ett topplag av Djurgården igen.