Premiär för SHL Pride Week

10 februari 2020 10:00

Den här veckan är det dags för den första HBTQ-satsningen i svensk hockey när SHL och Sportbladet tillsammans banar vägen för en öppnare ishockey. Satsningen, som belyser HBTQ-frågor inom idrottsvärlden, kulminerar i en Pride-omgång på lördag den 15 februari.


I somras fanns flera SHL-profiler representerade på Sportbladets flak under Pride-paraden och även denna gång är Sportbladet med på den enade satsningen mellan SHL, alla 14 klubbar och Sportbladet.

– Vi är väldigt stolta över denna gemensamma satsning med Sportbladet, samtliga klubbar och de fantastiska ambassadörer som valt att engagera sig i ämnet. Hockey är för alla, oavsett om din plats är på isen eller läktaren och det vill vi visa genom SHL Pride Week, säger Michael Marchal VD SHL.

SHL Pride Week kommer att märkas både på och utanför isen och den 15 februari spelas det en full omgång som kommer att gå i Pride-anda. Precis som tidigare kommer flera SHL-profiler att vara ambassadörer för Pride-satsningen.

– SHL engagerar och genom ett gemensamt ställningstagande i denna viktiga frågeställning vill vi belysa för våra läsare och för alla oss som älskar hockey att det är en idrott för alla, oavsett vem man är eller väljer att älska, säger Viktoria Gelin, sponsringschef på Aftonbladet.

Köp dina biljetter till Pride-omgången redan nu.