• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

SHL och PolarCool AB ingår samarbete

23 april 2019 10:05
Nyhet

SHL och PolarCool AB ingår ett samarbete och sluter avtal att SHL-lagen hyr två PolarCapSystem var, totalt 28 stycken. Syftet är att etablera en standardiserad behandlingsmetod för att reducera skadorna vid hjärnskakningar och smällar mot huvudet. Löpande uppföljning kommer att äga rum och resultaten kommer även fortsättningsvis att systematiskt dokumenteras, med fokus på att mäta symptomutveckling.


Under de två senaste säsongerna har 12 lag i SHL och HockeyAllsvenskan medverkat i en klinisk studie med PolarCapSystem, som visar att kylbehandlade spelare har återkommit i spel 33 procent snabbare än spelare som inte fått behandling, en statistiskt signifikant effekt. PolarCap tillämpas i direkt anslutning till misstänkt eller diagnostiserad hjärnskakning.

Varje lag kommer att ha tillgång till två system för att kunna behandla spelare i både hemma- och bortalag.

SHL:s s sportchef & vice VD Johan Hemlin kommenterar;

Från SHL:s sida ser vi fram emot en fortsatt studie av kylning som behandlingsmetod för hjärnskakningar som en del i vårt arbete för att förbättra spelarnas säkerhet i SHL, säger Johan Hemlin, vice VD och sportchef SHL.

PolarCools VD Iman Ziai kommenterar;

Samarbetet med SHL med alla dessa ishockeylag, möjliggör långsiktiga och gedigna utvärderingar av PolarCapSystem, säger PolarCools VD Iman Ziai.