Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

7 mars 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Klas Östman förlängt sitt avtal med Linköping och Anton Bengtsson har skrivit nytt kontrakt med Rögle.


Östman förlänger med Linköping

Efter två år i EV Zug återvände Klas Östman till Linköping inför den här säsongen. 42-åringen gör sin första säsong som huvudansvarig på den här nivån och Linköping HC gillar uppenbarligen det jobb han har gjort. För i veckan förlängdes Östmans avtal med ytterligare två år. Det betyder att han har kontrakt med LHC över säsongen 2024/25.

– Klas är en väldigt uppskattad tränare och ledare av alla i organisationen. Vi är väldigt glada över att vi redan nu har kommit överens om en förlängning över de närmsta tre åren. Klas har under sitt första år som huvudtränare visat att han är en kompetent ledare och coach. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete, säger LHC:s GM Niklas Persson till klubbens hemsida.

Anton Bengtsson blir kvar i Rögle

Anton Bengtssons tidigare avtal med Rögle skulle gå ut efter nästa säsong. Men redan nu har parterna kommit överens om en förlängning. Bengtsson stannar i Rögle över säsongen 2024/25, och i kontraktet finns inga klausuler för spel i någon annan europeisk liga.

– Anton förkroppsligar allt som vi vill ha hos våra spelare här i Rögle. Han är en fantastisk människa, han är en otrolig lagkamrat och ledare och han spelar med en frenesi och tävlingsvilja som är svår att matcha. Jag är väldigt glad och stolt över att han kommer att fortsätta spela för Rögle ett par år framöver, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Bengtsson kom till Rögle 2019 från HV71 och han har haft en väldigt fin utveckling i Ängelholmsklubben. Den 28-årige centern står den här säsongen noterad för 36 poäng på 41 matcher, vilket är hans klart bästa säsong poängmässigt. Tidigare hade han som mest gjort 19 poäng under en SHL-säsong.

Talang skriver kontrakt med Örebro

Den 18-årige backen Elias Pettersson har spelat 16 SHL-matcher med Örebro den här säsongen och har gjort det bra. Den gångna veckan kom belöningen: Ett SHL-kontrakt med Närkeklubben.

– Det är en lovande back med stark skridskoåkning och bra spelsinne. Det ska bli väldigt spännande att följa Elias resa i Örebro Hockey, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Pettersson, som har Västerås som moderklubb, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2025.

Kalnins nya klubb

Janis Kalnins kom till Växjö inför den här säsongen. Nyligen gick dock han och Lakers skilda vägar. Nu är det klart att Kalnins i stället kommer att spela i finska Tappara.

Rögle vann CHL

Rögle är den tredje SHL-klubben att vinna CHL. Finalen spelades i tisdags mot Tappara och den vann Rögle med 2-1 efter att Daniel Zaar gjort båda målen för Ängelholmsklubben.

Läs mer om matchen här.