• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb

Vilmos Galló: "Försöker vara så jobbig som möjligt"

12 juli 2018 10:00
Sommarintervju

Timrå är tillbaka i SHL efter fem år i HockeyAllsvenskan. Laget är fyllt av spännande nyförvärv och hungriga talanger. En av dem är profilen Vilmos Galló som älskar att väcka känslor.


Timrås yrväder Vilmos Galló han precis tränat klart med laget när vi når honom på telefon. Det råder inget tvivel om att det är en tuff period för en hockeyspelare - i alla fall om vi ska tro Timrås 21-årige ungrare.

– Jag är riktigt trött. Det är en mardrömsperiod nu med mycket träning, skrattar han.

Galló är tillbaka i SHL efter en säsong i HockeyAllsvenskan, Timrå efter fem. Den senaste slutade alltså med avancemang för seriens yngsta lag.

– Det kändes riktigt kul, framförallt för att det gick så bra för laget och egen del. Det var min plan att ta ett eller två år i Allsvenskan och sedan komma tillbaka till SHL och ta en större roll, berättar han och utvecklar:

– Det var ett riktigt ungt lag men med mycket rutin. Det fanns många SHL-matcher i gubbarna. Det som gjorde att vi lyckades var att alla var så hungriga, ville utvecklas och jag tror det var det som gjorde att vi lyckades, förklarar han.

"Kommer bli extremt speciellt"

Timrå imponerade under hela säsongen och Galló växte med sin uppoffrande spelstil snabbt ut till en publikfavorit hos Timrå - precis som han var i Linköping åren dessförinnan.

– Det är extremt roligt att spelstilen väcker känslor. Jag försöker bara jobba hårt och ge 100 procent. Man får tillbaka så mycket och jag uppskattar det massor. Det är anledningen till att hockey är så roligt.

Redan i första matchen i återkomsten till SHL väntar just Linköping för Gallós Timrå. En match som betyder mycket för talangen från Budapest. Han spenderade nämligen fyra år i föreningen. Från J18, hela vägen upp i A-laget.

– Det kommer att bli extremt speciellt och Linköping är nästan som min hemstad. När jag såg lottningen blev jag väldigt motiverad och jag tror att det höjer min motivationen under sommaren när det inte är lika roligt.

Skrek efter kontraktsförlängning

Vi backar dock bandet lite för det var i kvalet till SHL, den HockeyAllsvenska Finalen mot Leksand och Direktkvalet mot Karlskrona, som Galló fick ordentlig utväxling - framförallt poängmässigt. Nio poäng på tio matcher var endast fem poäng färre än under hela HockeyAllsvenskan.

– Jag kände att poängmässigt fanns det mycket mer inom mig under säsongen men jag fick utdelning i kvalet och det var väl rätt tidpunkt, förklarar han och menar att det även har effekt på den stundande säsongen;

– Det gav mig ett enormt självförtroende och jag fick ett litet försprång inför kommande säsong.

Under Direktkvalet blev Galló även omtalad utanför isen då han bjöd på en hel del hyss. Detta gjorde att Timrås fans skrek efter en förlänging av 21-åringens ettårskontrakt. Något som senare offentliggjordes i maj - men blev klart redan under kvalspelet enligt honom själv.

– Ja, jag förlängde innan kvalet. Det var jobbigt att ingen visste om det och att folk skrev och hoppades att jag skulle bli kvar och allt det där. Samtidigt kunde jag inte berätta det. Jag kände att Timrå var rätt plats för mig att utvecklas ännu mer.

"Inte nöjda med att tjäna pengar"

Precis som i fjol ställer Timrå ett mycket ungt lag på isen, det klart yngsta i SHL till och med. Klubbens sportchef Kent Norberg har dock lyckats kontraktera en rad namnkunniga spelare som Ludvig Rensfeldt, Sebastian Collberg och kvalmotståndaren Mattias Guter för att nämna några.

– Jag tror att vi kommer ha ett ganska jämnt lag. Dagens hockey handlar inte om att ha en massa spets utan att få ihop ett jobbande lag, det var så vi tog steget upp. Vi måste ha fyra kedjor som kan producera och samtidigt backchecka och täcka skott.

Det snackas mycket om "unga Timrå". Hur ser du på det?

– Alla är hungriga och inte nöjda med att tjäna pengar eller något sådant utan alla vill framåt. Sedan är det roligare att spela i ett ungt lag där man har samma intressen utanför isen och inte bara sitter hemma hela tiden. Jag tycker att vi har rutin ändå - ingen match i NHL kanske men många SHL-säsonger i truppen har vi.

"Jag gillar att skapa känslor"

Individuella mål är något 21-åringen inte vill kännas vid. Däremot har han siktet högt inställt vad det gäller Timrås återkomst i hockeyns finrum.

– Jag tror att drivet i laget gör att vi kommer få ihop det bra. Mitt mål är att minst nå åttondelsfinal, men vi har inte pratat om det i laget ännu. Jag tror inte det blir så tufft för oss om vi får ihop det som vi vill.

Du har fått stämpeln som en riktig retsticka. Kommer vi att få se samme Vilmos Galló kommande säsong?

– Haha ja. Jag försöker att vara så jobbig som möjligt för motståndarna och så nyttig som möjligt för mitt lag. Jag gillar att skapa känslor och få folk att reagera. Det krävs nog också i dagens hockey för att sälja sporten vidare till fansen.

Är det bara positivt att ha den stämpeln tycker du?

– Man får mycket skit i bland, men dubbelt så mycket tillbaka från fansen, avslutar en skrattandes Galló.