• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

SHL kommenterar serieutredningen

23 november 2018 12:00

Idag presenterade Svenska Ishockeyförbundet den serieutredning med förslag på hur seriesystem samt upp- och nedflyttning ska utformas från säsongen 2020-2021.


– Det är bra att det finns ett förslag att diskutera. Den närmsta tiden kommer vi att gå igenom utredningen tillsammans med alla 14 klubbar inom SHL och varje klubb kommer också att gå igenom den enskilt utifrån sina utgångspunkter. Många intressen ska mäklas ihop och även om flera har olika utgångspositioner så är målet detsamma, att utveckla svensk hockey och skapa ett långsiktigt och rättvist system framåt som gynnar sporten, spelarna och publiken, säger Anders Källström ordförande i SHL.

Respektive klubb kommer ha en intern beredningsprocess och den 20 december ska respektive klubbs förslag på remissvar skickas till SHL. Därefter kommer SHL att sammanställa rekommendationerna och i mitten av januari ska klubbarnas eventuella gemensamma rekommendationer diskuteras och beslutas. Remisstiden från Svenska Ishockeyförbundet går ut den sista januari 2019 och förslagen ska beslutas på Svenska Ishockeyförbundets stämma i juni 2019.

– Så fort klubbarna i SHL har enats om gemensamma rekommendationer för processen framåt så kommer vi och klubbarna att informera brett till allt från förbundet till supporterföreningar, partners, sponsorer och media, säger Anders Källström ordförande i SHL.