• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Linköping sprider julen: "Vi ska ta vårt samhällsansvar"

17 december 2018 19:30
#meränbarahockey

Att vara en SHL-klubb handlar inte enbart om resultaten ute på isen - det handlar om att ta ansvar för mer än bara hockey. I juletid blir detta ännu tydligare. Hos Linköping är samhällsarbetet prioriterat och klubben besökte förra veckan lekterapin vid Linköpings Universitetssjukhuset.


Varje jul sedan tio års tid tillbaka involveras Linköping HC i något som går under namnet "Lilljul". Bakom eventet står Barncancerstiftelsen, som tillsammans med spelare från LHC:s dam- och herrlag samt LFC:s fotbollsdamer gör ett besök på Linköpings Universitetssjukhus. Besöket brukar ske vid samma tidpunkt i december och förra veckan var det dags igen.

Lekterapin vid sjukhuset välkomnade då SHL-profilerna Sebastian Karlsson, Eddie Larsson, Anton Karlsson och Broc Little och damstjärnorna Anna Kjellrin och Kennedy Marchment. För en kväll kastade hockeyproffsen julglädje över ungdomarna som fick ta emot souvenirer från LHC-shoppen. Att Linköping HC:s uppdrag mot samhället sträcker sig till mer än bara hockey är klubben väl medveten om.

– Det är jätteviktigt! Vi har ju en plattform som gör det möjligt att nå ut till stora delar av befolkningen. Därför ska vi naturligtivs ta vårt samhällsansvar så mycket som möjligt, slår Linköpings kommunikationsansvarige Gustaf Pettersson fast och utvecklar;

– Det har vi ju flera fina exempel på. Dels med den "Teddy Bear Toss" som vi hade i lördags, men även vårt "Team 1217"-projekt där ungdomar i Linköping mellan 12 och 17 år skriver under ett avtal där de lovar att vara alkohol- och drogfria under året. I utbyte får de ett gratis säsongskort som gäller för herrarnas och damernas hemmamatcher.

Varje säsong engagerar "1217"-projektet uppemot 900 ungdomar. När ungdomarna passerat 17 års ålder och därmed vuxit ur programmet ges möjligheten att köpa rabatterade säsongskort. Projketet har pågått i över fem år och gör en stor positiv skillnad i och runt Linköping.

Just den positiva samhällseffekten är något som Linköping HC verkar för att bidra till. Förra veckans besök på Universitetssjukhuset och lekterapin är en central och mycket viktig del i klubbens arbete. För en kväll fick de unga patienterna chansen att leka med sina hockeyidoler, spela bordshockey och smålagsspel i korridoren, äta lussekatter och helt enkelt få ta del av julstämningen.

– Det var mycket uppskattat från barnen som var med, men också från våra spelare. De tycker att det här är en fantastisk dag och en fantastisk möjlighet att föra lite ljus över en vardag som annars kan vara jobbig för de här barnen. Det är väldigt uppskattat och något som vi är otroligt stolta över att få vara en del av, avslutar Gustaf Pettersson.