• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Tisdag Tis 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt

Skyttekungen Lindqvist - doldisen som tog över ligan

14 maj 2018 14:00
FBK 2017/2018

Han var nyförvärvet som slog igenom med besked. Michael Lindqvist gjorde SHL-hösten till sin egen, öste in mål och blev snabbt en profil i Färjestad. Här ser du några höjdpunkter som den färska NHL-stjärnan bjöd på.


När Michael Lindqvist skrev på för Färjestad BK gjorde han det med en SHL-säsong i bagaget. Då i AIK-tröjan och då som oprövad 19-åring. Annars hade forwarden spenderat sin A-lagstid i HockeyAllsvenskan, där poängskörden stadigt hade stigit genom åren.

Trots det var det ett relativt anonymt nyförvärv som anlände till Löfbergs Arena under sommaren 2017. Det dröjde däremot inte länge förrän samtliga i hemmapubliken visste vad 23-åringen från Danderyd gick för. Redan i ligapremiären hemma mot Linköping slog Michael Lindqvist till med sitt första tävlingsmål för Färjestad - och det skulle bli klart fler.

Under ett par briljanta inledande veckor dominerade Lindqvist i Färjestads sprakande offensiv. Poäng även i den klara bortavinsten över Skellefteå följdes upp av ett mål och en assist mot såväl Frölunda som Mora. När september nådde sitt slut stod Färjestad på maximala fyra segrar och Michael Lindqvist på sex poäng. Nyförvärvets genombrott var totalt och gav svallvågor - Lindqvist prisades som månadens spelare i hela SHL.

Missade nästan hela våren - ändå sexa i skytteligan

Höstens framgångar fortsatte länge för utropstecknet, som tillsammans med Färjestad blandade sig i toppstriden. Lindqvist gick endast poänglös i tre av sina 14 första matcher. Efter en kortare formsvacka hittade forwardsesset återigen rätt med produktionen och borta mot Örebro den 23:e november svarade Lindqvist för ett hattrick.

Kort därefter kom dock smällen som satte stopp för succén. En skada höll honom borta i fyra raka matcher, och även om det sedan blev lyckad comeback dröjde det inte länge innan Lindqvist tvingades till ny vila. Först en bit in i SM-slutspelet var Färjestads publikfavorit tillbaka. Lindqvist hann spela de två sista kvartsfinalmötena med Skellefteå, men trots två mål och en assist där slogs Färjestad ut.

Ett bittert slut på en säsong där värmlänningarna påmint om gamla storhetsdagar. Och allra bäst var ett 23-årigt nyförvärv som överraskat på alla. Trots sina skadebesvär och trots bara 33 spelade matcher slutade Michael Lindqvist på sjätte plats i SHL:s skytteliga och 15:e i poängligan. Genombrottet gick raka vägen över Atlanten och till New York Rangers, där Färjestads stjärnskott till hösten går in som en NHL-spelare.