Rögle vinner dragkampen om landslagsbacken: "Adderar stabilitet"

6 september 2018 20:50
Nyförvärv

Rögle spänner musklerna ordentligt inför kommande säsong och sportchefen Chris Abbott presenterade på torsdagen en riktigt vass värvning - nämligen en eftertraktad landslagsback.


30-årige Jonas Ahnelöv återvänder till svensk ishockey efter tre säsonger i KHL och klubben Avangard Omsk. Den tidigare Frölundaspelaren och MODO-kaptenen har skrivit på ett avtal för bröderna Abbotts Rögle.

– Vi är väldigt glada över att Jonas kommer till oss. Det är en toppback som kommer att addera en massa stabilitet och rutin till vårt lag, kommenterar sportchefen Chris Abbott för Rögles hemsida.

Nyförvärvet kommer att ansluta till laget redan under fredagen för sitt första träningspass. Tvåvägsbacken fanns så sent som i fjol med i den svenska OS-truppen och har dessutom två VM med Tre Kronor på sin meritlista. Det är sannerligen ett starkt nyförvärv som Rögle kontrakterar över den kommande säsongen.

– Vi hade ett bra snack och jag gillade det jag hörde om klubben och de ambitioner som man har. Jag är glad att vi kommit överens och jag är riktigt sugen på att hoppa in och vara med på den intressanta resa man redan påbörjat, resonerar Jonas Ahnelöv själv.