Nedsläpp: Gerber är tillbaka i Rögles kasse efter avstängning

23 februari 2013 15:15

Martin Gerber är tillbaka i Rögles mål efter sin 21 dagar långa avstängning. Idag ska han stå emot Brynäs som jagar poäng för att behålla sin slutspelsplats. Under eftermiddagen kommer även Växjö ta emot Timrå och Färjestad välkomnar MODO. I jönköping bjuds vi på ett E4-derby när HV71 tar emot Linköping.


Brynäs - Rögle

Brynäs åkte på en tung förlust i torsdags när de förlorade med 9-1 mot Skellefteå. Idag hoppas de kunna slå Rögle för att få viktiga poäng i kampen om den sista slutspelsplatsen där AIK jagar fyra poäng bakom. Rögle som också åkte på en förlust senast mot Frölunda med 1-2.

Gävlelaget kom senast till spel utan Dennis Persson, Sebastian Enterfeldt, Victor Berglind och Jonas Nordquist. Nordquist är tillbaka idag i förstakedjan med Jesper Ollas och Andreas Thuresson.

Adam Bergqvist bildar backpar med Jörgen Sundqvist i andrafemman, Christian Djoos spelar därför med Mattias Nörstebö i tredjefemman. I tredjekedjan spelar Johan Harju, Alexander Lindgren och Sebastian Wännström.

Jonathan Granström, Mads Hansen och Daniel Widing bildar fjärdekedja. Martin Johansson och Mats Lavander är extraspelare.

De saknar sedan tidigare långtidsskadade Lars Jonsson och Simon Bertilsson och idag saknas även Simon Löf som har åkt på en hjärnskakning.

I Rögle gör målvakten Martin Gerber comeback efter att ha varit avstängd i 21 dagar. Det betyder att den enda förändringen som sker är att Gerber startar i mål istället för Jonas Fransson.

I förstafemman spelar Ziga Pavlin/Jesper Jensen och framför dem Alexander Barta/Ted Brithén och Christopher Liljewall. I tredjefemman spelar Niklas Hansson/Daniel Sondell och framför Juhamatti Aaltonen/Mathias Tjärnqvist/Mike Iggulden.

Richard Lintner, Viktor Lindgren, Andrée Brendheden (långtidsskadad), Tobias Törnkvist, Anton Cederholm och Thomas Spelling saknas fortfarande. Jakob Lilja och Daniel Zaar är utlånade.

Det står 2-2 i matcher mellan lagen den här säsongen. Brynäs har vunnit med 4-3 och 5-4 efter förlängning och Rögle har vunnit med 5-4 efter förlängning och 5-3. Noterbart är också att hemmalaget har vunnit alla fyra möten.

Växjö - Timrå

Växjö har förlorat sina tre senaste matcher och i torsdags blev det 0-2 mot Luleå. Timrå förlorade samtidigt mot HV71 med 1-2, men dagens gäster har dock vunnit sina tre senaste bortamatcher.

I hemmalaget är det inga nya skador eller sjukdomar. Gustav Hjalmarsson och Tim Heed är fortsatt utlånade till Karlskrona respektive Västerås.

David Åslin går in i förstakedjan. I andrakedjan spelar Liam Reddox, Dennis Rasmussen och Tomi Kallio. Kalle Kaijomaa bildar backpar med Niclas Lundgren i tredjefemman och framför dem spelar Ryan Lasch, Alexander Johansson och Steve Saviano.

Noah Welch är sjundeback och i fjärdekedjan spelar Jan Urbas, Erik Josefsson och Johan Markusson. Mikael Eriksson finns med som extraspelare.

Timrå saknar sedan tidigare långtidsskadade trion Robin Lindqvist och Simon Önerud. Senast kom de till spel utan Jonathan Carlsson och Christian Söderström. Söderström var med på träningen i fredags men finns inte med i dagens trupp. Däremot är Tommy Stenqvist tillbaka och spelar sjundeback istället för Rasmus Edström som inte finns med.

Alexander Larsson går in i andrakedjan istället för Yared Hagos och Anton Wedin spelar i tredjekedjan istället för Joachim Rohdin. De spelar istället med Max Friberg i fjärdekedjan.

Växjö har vunnit samtliga fyra matcher mot Timrå den här säsongen. Sefersiffrorna har skrivits till 2-1 efter förlängning, 2-1, 3-0 och 2-0. De har dessutom fyra raka hemmasegrar mot Timrå.

Färjestad - MODO

Färjestad har tagit minst en poäng per match de sex senaste matcherna. Senast blev det förlust mot AIK med 2-3 efter straffar. Gästande MODO har förlorat sina fyra senaste matcher, senast med 0-1 mot Linköping.

Hemmalaget saknar långtidsskadade Oscar Klefbom och Sanny Lindström. Mikael Johansson har fortsatta problem med höften och kommer inte heller till spel idag. Ville Lajunen missade matchen senast på grund av sjukdom men han var med och tränade på fredagen och bildar idag backpar med Ari Vallin i tredjefemman

Anton Grundel bildar backpar med Ole-Kristian Tollefsen i förstafemman. Wilhelm Westlund och Joakim Nygård finns med som extraspelare. I övrigt är formationerna desamma som sist.

Niklas Sundström och Per-Åge Skröder saknas fortfarande i MODO. Mattias Ritola, Samuel Påhlsson och Mario Kempe spelar i förstafemman och Peter Öberg, Kristian Forsberg och Morten Madsen spelar därför i andrafemman. Nichlas Torp bildar backpar med Mikko Kousa i tredjefemman och Robert Hägg blir sjundeback. David Gunnarsson spelar i tredjekedjan med Ladislav Nagy och Dave Spina, Christopher Bengtsson spelar därför i fjärdekedjan.

Färjestad har fem raka segrar mot MODO, där fyra har kommit den här säsongen, de matcherna har slutat 3-2 efter straffar, 2-0, 2-1 och 3-2 efter straffar.

HV71 - Linköping

HV71 har tre raka segrar och senast blev det 2-1 mot Timrå. Idag tar de emot Linköping i Kinnarps Arena och gästerna har också tre raka segrar och slog senast MODO med 1-0.

Gustaf Wesslau är tillbaka i HV71 däremot saknas fortfarande Anton Bengtsson, Daniel Fernholm, Johan Johnsson, Filip Sandberg, Sebastian Strandberg samt långtidsskadade Oscar Fantenberg och Jesper Williamsson.

Johan Davidsson/Jason Krog/Rhett Rakhshani spelar i andrafemman och Andreas Jämtin/Jesper Fasth/Oscar Sundh.

I Linköping är Eric Himmelfarb tillbaka efter sjukdom. Det betyder att Erik Lindhagen börjar matchen som extraforward och Joachim Nermark spelar med J20. Långtidsskadade Jesper Pettersson saknas sedan tidigare.

Linköping leder säsongens inbördes möten med 3-1 i matcher. LHC har vunnit med 4-1, 2-0 och 5-4. Däremellan vann HV71 med 5-0. Notera också att Linköping har tre raka bortasegrar i Karlstad.