Håkanson: "Läkarnas ord väger tungt"

21 augusti 2012 11:00

Mikael Håkanson har spelat flest matcher genom tiderna i Elitserien. En lång och mäktig karriär som "Musse" gärna hade velat förlänga. "Drömmen hade varit att spela några år till, men läkarna tycker att det kanske är dags att göra något annat nu" säger Håkanson till Hockeyligan.se.


940 spelade matcher och 431 poäng i elitserie- och SM-slutspelssammanhang. Imponerande siffror och dessutom alltså rekord gällande flest antal matcher genom tiderna.

- Mitt mål var att köra några år till, men jag har åkt på lite smällar och läkarna tycker att det kanske är dags för mig att göra något annat nu. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu för hur det blir och det kommer nog att ta några veckor till innan jag tar ett beslut, säger Håkanson.

Precis som för Luleå Hockeys tidigare lagkapten Niclas Wallin är det främst hjärnskakningar som är anledningen till att Håkanson kan tvingas till att lägga skridskorna på hyllan.

- Alla spelare har skavanker och så vidare och det hör till. Jag ska göra några tester om ett tag och så får vi se vad som sägs då. Semestertider har gjort att det har tagit lite tid att få till de här testerna.

Mikael Håkanson. Foto: Tobias Josefsson

Den gångna säsongen noterades Håkanson för åtta (3+5) poäng på 31 elitseriematcher.

- Drömmen hade varit att spela några år till, men det finns ju samtidigt också ett liv efter hockeyn och läkarnas ord väger tungt.

Hur känns det när en läkare säger att man borde lägga av?
- Det är självklart svårt att ta till sig. Men det finns givetvis en anledning till att de är läkare. Hur som helst vill man alltid leva efter egna premisser.

Om du hade bestämt dig för att sluta hade jag givetvis frågat efter dina bästa minnen från din historiskt långa elitseriekarriär?

- Precis, det får vi ta sen om det nu blir så. Men du hör ju vad det lutar åt, säger Håkanson och fortsätter:

- Jag har levt med hockeyn sen jag var 6 år och haft hockeyn som yrke sen jag var 18. Så självklart blir det en omställning om det nu skulle vara över. Men blir det så får jag väl hitta på något annat roligt.

38-årige Håkanson och Linköping gick som bekant skilda vägar i våras, men tidigare i somras valdes "Musse" in som suppleant i LHC:s styrelse.

- Det känns bra och det är alltid kul att kunna bidra på något sätt.

Mer läsning:

11-12-20 Håkanson tangerar Åkerströms rekord!
11-09-23 Håkanson skrev historia
12-03-14 Fyra spelare lämnar Linköping