• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Statistiksidorna har fått nytt innehåll!

10 oktober 2018 14:05

Du som längtat efter mer avancerad statistik på SHL.se har nu möjligheten att grotta ner dig i siffrornas värld. Corsi, Fenwick och PDO har gjort entré på statistiksidorna och du kan dessutom se vilka lag som slår flest icing.


På statistiksidorna på SHL.se finns en mängd olika kategorier och siffror att laborera med. Mål, assist, skott, tekningar och tacklingar är bara en bråkdel av allt man kan grotta ner sig i.

För den inbitne hockeysupportern, som älskar allt vad statistik heter, kan vi nu meddela att det är utökat med några kategorier - Corsi, Fenwick och PDO.

Corsi är en uträkning på hur stor procent av den totala mängden skottförsök ett lag har, eller på spelarnivå; hur många skottförsök ett lag har när spelaren är inne på isen.

Om det exempelvis under matchens gång blir 100 skottförsök (skott, skott utanför mål, skott som täcks) och Lag A avlossar 60 av dem, ger det Lag A en Corsiprocent på 60 i den matchen.

Fenwick är i grund och botten samma sak, men här räknas inte skott som täcks av en spelare.

PDO är summan av ett lags skottprocent och dess räddningsprocent. Man brukar säga att det är ett mått på, eller indikation över, hur mycket medstuds ett lag har. Detta varierar över perioder, men tenderar att jämna ut sig över tid och lagen hamnar nära 100 i slutändan.

Gemensamt för alla kategorier är att det gäller i spel fem mot fem.

Du hittar allt på statistiksidorna. I listan väljer du helt enkelt "Corsi/Fenwick/PDO" och valet går att göra för såväl spelare som för lag.

Klicka här om du vill gå direkt:
Spelarstatistik för Corsi, Fenwick och PDO

Lagstatistik för Corsi, Fenwick och PDO

Dessutom kan du på lagnivå se statistik på lagens olika avbrottsorsaker i spelet; antal blockeringar, hur många icing ett lag har slagit och hur många gånger ett lag har blivit avblåst för offside.