• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till Årets tränare i SHL

17 mars 2018 10:58
#SHL Awards

Med SHL 2017/2018 avslutad är det dags att lyfta fram några av de många individuella prestationer som visats upp. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Årets tränare.


Sam Hallam - Växjö Lakers

38-åringen från Stockholm fortsätter att skriva historia i Växjö. För andra säsongen i följd ledde Sam Hallam klubben till serieseger, denna gång med en närmast makalös marginal på 21 poäng. Växjö satte tonen redan under hösten och radade tidigt upp vinster.

Totalt 40 segrar på 52 spelade matcher är siffror som inger respekt och det var inte bara den kategorin som Växjö toppade. Som bästa hemmalag, bästa bortalag och med minst antal insläppta mål stod det när flera matcher återstod att spela redan klart att Smålandslaget tagit hem förstaplatsen. En mäktig bedrift som ger Sam Hallams trupp slagläge inför vårens SM-slutspel.

Robert Ohlsson - Djurgården Hockey

In till den här säsongen gick fjolårstian Djurgården utan några större förväntningar utifrån - men som laget imponerat. Den klassiska Stockholmsklubben har blivit en svårstoppad maskin och hemma på Hovet gungar betongen i match efter match.

På tränarbänken har, precis som förra säsongen, Robert Ohlsson stått med sina vakande ögon. Under Ohlssons vingar har ett energirikt Djurgården tagit upp kampen i den absoluta tabelltoppen. Spelartruppen utstrålar en charmig kombination av rutin och ungdomlig hunger - en kombination som nått hela vägen till en andraplats i SHL.

Johan Pennerborn - Färjestad BK

Från en tung tid med tidiga slutspelsuttåg har Färjestad nu rest sig. I sin första säsong som huvudtränare för laget ger Johan Pennerborn publiken i Värmland hopp om en ny storhetsera. Fjärdeplatsen i SHL 2017/2018 är Färjestads främsta placering på fem år, dessutom övertygar sättet som laget nått dit.

Med ett fartfyllt spel har man varit en attraktion i ligan och de 174 gjorda målen var det ingen konkurrent som lyckades matcha. Pennerborns profilstarka spelartrupp har blivit en kraft att på allvar räkna med i SHL. De historiskt tyngda korridorerna hos Färjestad vädrar nu morgonluft efter tränarens intåg.