• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till Årets tränare i SHL

6 april 2019 16:46
SHL Awards

SHL 2018/2019 har avgjorts och bakom oss lämnar vi en säsong kantad av mål, räddningar och ögonblick att minnas. Vid SHL Awards kommer de främsta individuella prestationerna att lyftas fram och prisas. Här finner du juryns tre finalister till Årets tränare.


Peter Andersson - Malmö

För tredje året i rad tog Peter Andersson sitt Malmö till SM-slutspel - och den här gången var bedriften större än någonsin. Med en mindre budget, närmast importfri trupp och lokal stämpel var det inte många som trodde på Malmö på förhand.

Rödhökarna trotsade tyckarna, visade upp ett stabilt spel och slogs runt den övre halvan säsongen igenom. På den allra sista matchdagen säkrade man sjätteplatsen som innebar spel i kvartsfinalerna - en stor framgång för Peter Anderssons lag.

Thomas Berglund - Luleå

Luleåikonen tog den här säsongen sin odödliga status i Norrbotten till nya höjder. Efter några trevande omgångar hittade Luleå rätt och "Bulan" Berglunds spelargrupp gav snabbt ett stabilt intryck.

Allra starkast utmärkte sig lagets defensiv, som skulle skörda stora framgångar säsongen igenom. Med en strikt disciplin bakåt och ett flärdfullt spel framåt ledde Thomas Berglund sitt Luleå till en andraplats och hela SHL:s längsta segersvit på tolv raka matcher.

Johan Pennerborn - Färjestad

I sin andra säsong vid rodret för Färjestad nådde Johan Pennerborn hela vägen fram. Värmlänningarna fick en tung start på SHL-äventyret, förlorade en rad matcher under seriestarten och halkade efter i tabellen.

Pennerborn och hans Färjestad höll ändå fast vid sin offensiva spelidé, något som gav utdelning på sikt. Från nyår och framåt var laget närmast ostoppbart och vann 13 av de 15 sista matcherna. Det gav Färjestad och coach Pennerborn seriesegern i SHL 2018/2019.