Granqvist och "Torpet" - "Artisterna" i Färjestad

1 mars 2012 13:49

I veckans upplaga av Elitserieprofilen berättar Färjestads målvakt Cristopher Nihlstorp att han och hans målvaktstränare Erik Granqvist har komponerat en låt tillsammans. Något som vi på Hockeyligan.se givetvis kände oss tvungna att kolla upp och få veta mer om. "Låten kom till under en smått magisk tillställning" säger Granqvist.


Att fjolårssäsongens guldmålvakt Cristopher Nihlstorp i sina bästa stunder är en mycket vass målvakt kände vi redan till. Något som han även har bevisat den här säsongen. Men att han också verkar vara en vass låtskrivare kom däremot som en överraskning. Färjestads målvaktstränare berättar mer:

- Låten kom till under vår guldfest. Den första kvällen hade vi en härlig kväll med våra familjer med bland annat sköna uppträdanden och gästartister. "Torpet" bjöd förresten också på ett uppträdande den kvällen. Men vår låt kommer från den tredje kvällen när vi grabbar hade en smått magisk tillställning, säger Granqvist och fortsätter:

- Jag hämtade gitarren och munspelet och vår sjukgymnast Mattias Hell sjöng och under tiden vi lirade tog "Torpet" fram block och penna och skrev en väldigt skön låt. Han är lite poetisk av sig och låten handlar om den obeskrivliga känslan att vinna ett SM-guld. Den är helt enkelt en beskrivning av säsongen vi upplevde tillsammans och magin som uppstod när vi firade tillsammans.

I programmet Elitserieprofilen lovar Nihlstorp att uppträda och framföra er låt om ni i Färjestad lyckats försvara ert guld. Ifall det händer lär vi väl också kunna räkna med dig som understöd till "Torpet"?

- Det vore underbart att få uppleva det igen och om det händer vore det en härlig bonus att få köra vår låt.