Morgan Johansson blir projektledare för nollvisionen mot hjärnskakningar

19 december 2018 15:00
Närbild på huvuddomaren Morgan Johansson som håller upp ena handen.

Den mycket erfarna domaren Morgan Johansson blir från och med 15 januari 2019 projektledare för Svensk ishockeys nollvision mot hjärnskakningar.


För bara några veckor sedan startade Svenska ishockeyförbundet ett projekt med en nollvision för antalet hjärnskakningar. Styrgruppen för projektet leds av ordförande Hans-Göran Elo och innehåller representanter för SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan, HockeyEttan, Svenska Ishockeyförbundet och spelarfacket SICO.

Gruppen hade under tisdagen ett möte där det beslutades att domaren i SHL, Morgan Johansson, anställs som projektledare för Svensk ishockeys nollvision mot hjärnskakningar. Johansson började döma ishockey redan 1984 och har varit anställd som domare på SHL sedan nio år tillbaka. På sin gedigna meritlista finns över 780 dömda SHL-matcher, två VM-turneringar och ett JVM.

– Jag talar för hela styrgruppen när jag säger att vi är glada att Morgan tagit sig an den här rollen. Arbetet vi har framför oss är otroligt viktigt för hela hockeysverige och därför känns det jättebra att ha Morgan som projektledare, avslutar Hans-Göran Elo.