• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

Beslut från disciplinnämnden - Martin Lundberg

29 december 2020 12:50
Disciplinärende

Växjöspelaren Martin Lundberg fälls för slewfooting i gårdagens match mellan Växjö och Färjestad. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2020/2021.


I tredje perioden återstår det 9.03 och det är nedsläpp i Växjös försvarszon. Färjestad vinner pucken och den går upp till Färjestads back. Färjestadsspelaren nr 31 Carl Jakobsson stänger vägen för Växjöspelaren nr 27 Martin Lundberg som vill framåt. Lundberg sätter sin klubba i bröstet och under armarna på Jakobsson och drar bakåt samtidigt som han sveper bort benet med sin vänstra fot/knä på Jakobsson som faller handlöst i isen utan att kunna skydda sig själv.

SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Martin Lundberg för slewfooting.

Nyckelfaktorer

– Stor skaderisk

Avstängning

Avstängning från Växjö Lakers HC:s två (2) nästföljande matcher i SHL.

Böter

12 500 kr

Från beslutet

När det gäller avstängningsbeslutets utformning finner nämnden skäl att särskilt lyfta fram följande. Det är på grund av Coronapandemin relativt vanligt att matcher flyttas. Detta leder till att det är svårt att förutse hur många matcher som ett lag spelar under en viss tid. Det är därför inte lämpligt att under rådande läge formulera avstängningsbeslut att gälla under viss tid. Nämnden har mot denna bakgrund funnit skäl att istället avgränsa den nu aktuella avstängningen till ett visst antal tävlingstillfällen, dvs. matcher, i aktuell serie (se RF stadgar 15 kap. 6 § sjätte stycket p b). Denna bedömning gäller SHL som är en serie på elitnivå.