• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Finalisterna i kategorin Årets back i SHL Awards 2018

1 april 2018 11:00
SHL Awards

SHL 2017/2018 är färdigspelad och säsongen har bjudit på storartade prestationer på många håll. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Årets back.


Marcus Högström - Djurgården Hockey

Djurgården har imponerat hela säsongen och varit ett topplag från första dagen. En anledning till det har varit det stabila spelet i egen zon och där har Marcus Högström varit den stora, naturliga ledaren. Högström har som enda spelare i ligan haft över 24 minuter i snitt i speltid per match. Han har stått för 23 poäng från sin backplats och alltid spelat i viktiga lägen för sitt Djurgården.

Joel Persson - Växjö Lakers

Värvad från division 1 och direkt in i serieledarnas första backpar. Joel Persson har slagit ner som en blixt från SHL-himmelen och tagit för sig på ett imponerande sätt. Under sin debutsäsong i SHL har han fått stort förtroende, styrt i powerplay och bjudit på 34 poäng fördelat på 6 mål och 28 assist. Näst mest av samtliga backar.

Lawrence Pilut - HV71

Seriens poängbästa back var HV71:s Lawrence Pilut. Med hela 38 poäng från sin backplats var Pilut det ständiga valet för HV71 när det vankades powerplay och när matcherna var inne i sina avgörande lägen.

Pilut har spelat tufft, rejält och med en oerhörd skicklighet och har från sin backplats vunnit den interna poängligan och haft näst bäst i laget i plus/minus-statistiken.