• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Idag 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt

Finalisterna i kategorin Årets back i SHL Awards 2018

1 april 2018 11:00
SHL Awards

SHL 2017/2018 är färdigspelad och säsongen har bjudit på storartade prestationer på många håll. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Årets back.


Marcus Högström - Djurgården Hockey

Djurgården har imponerat hela säsongen och varit ett topplag från första dagen. En anledning till det har varit det stabila spelet i egen zon och där har Marcus Högström varit den stora, naturliga ledaren. Högström har som enda spelare i ligan haft över 24 minuter i snitt i speltid per match. Han har stått för 23 poäng från sin backplats och alltid spelat i viktiga lägen för sitt Djurgården.

Joel Persson - Växjö Lakers

Värvad från division 1 och direkt in i serieledarnas första backpar. Joel Persson har slagit ner som en blixt från SHL-himmelen och tagit för sig på ett imponerande sätt. Under sin debutsäsong i SHL har han fått stort förtroende, styrt i powerplay och bjudit på 34 poäng fördelat på 6 mål och 28 assist. Näst mest av samtliga backar.

Lawrence Pilut - HV71

Seriens poängbästa back var HV71:s Lawrence Pilut. Med hela 38 poäng från sin backplats var Pilut det ständiga valet för HV71 när det vankades powerplay och när matcherna var inne i sina avgörande lägen.

Pilut har spelat tufft, rejält och med en oerhörd skicklighet och har från sin backplats vunnit den interna poängligan och haft näst bäst i laget i plus/minus-statistiken.