• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb

Tränarna förlänger med Luleå - som värvar forward

3 juli 2018 11:40
Nyförvärv

Henrik Stridh och Roger Kyrö fortsätter att göra Thomas Berglund sällskap i Luleåbåset. Klubben har förlängt med de båda assisterande tränarna, samtidigt som ett bekant namn från Björklöven värvas in.


Det blir samma formation på Luleås tränarbänk även kommande SHL-säsong. Huvudtränaren Thomas "Bulan" Berglund får där assistens av Henrik Stridh och Roger Kyrö, som båda förlängt sina avtal. Kontrakten löper tre år fram i tiden och sträcker sig alltså över säsongen 2020/2021.

– Kyrö och Stridh är tillsammans med "Bulan" och "Gusten" ett starkt ledarteam och gjorde ett bra jobb redan under den förra säsongen. Därför känns det naturligt att förlänga med duon och därmed kunna jobba med en önskad kontinuitet även på tränarsidan, kommenterar General Manager Stefan Nilsson för Luleås hemsida.

Tränarstaben får dessutom ett nytt namn att använda i sin spelartrupp. Det handlar om Austin Farley, som tidigare under försommaren skrev på för HockeyAllsvenska Karlskrona.

Farley: "SHL - en av de främsta ligorna i Europa"

Nu har Farley alltså köpts ut av Luleå, som spetsar till sitt lagbygge med ett bekant ansikte. Amerikanen Farley klev in i svensk hockey 2016, då i MODO innan flytten gick vidare till Björklöven där han förra säsongen gjorde hela 33 poäng. Nu tar den 24-årige forwarden klivet upp på SHL-nivå och kontraktet med Luleå är skrivet på två år.

– Luleå Hockey är en förstklassig organisation som jag verkligen ser fram emot att få komma till. Jag har bara har hört bra saker om föreningen, laget och dess fans och efter jag pratat med tränaren så var det ett enkelt beslut att fatta, berättar Austin Farley för Luleås hemsida och fortsätter;

– Det har alltid varit ett mål för mig att få spela i SHL, som är en av de främsta ligorna i Europa med en massa bra spelare. Jag har redan spelat två säsonger i Sverige och har verkligen älskat varje sekund av det och ser nu fram emot att få spela ytterligare två säsonger tillsammans med Luleå Hockey.