• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till Årets målvakt i SHL

30 mars 2019 18:55
SHL Awards

SHL 2018/2019 har avgjorts och bakom oss lämnar vi en säsong kantad av mål, räddningar och ögonblick att minnas. Vid SHL Awards kommer de främsta individuella prestationerna att lyftas fram och prisas. Här finner du juryns tre finalister till Årets målvakt.


Oscar Alsenfelt - Malmö

Malmös rutinerade målvaktsräv ställde sig mellan stolparna för ännu en säsong - och levererade återigen storspel. Alsenfelts 923 räddningar visade sig vara fjärde mest i hela SHL.

Burväktaren släppte endast förbi sig lite mer än två mål per match och höll även en nolla. I karriärens åttonde SHL-säsong nådde Oscar Alsenfelt upp till en räddningsprocent på 92,39 och tog Malmö till kvartsfinal.

Joel Lassinantti - Luleå

Ligans målvaktsetta sett till statistiken - och visst hade Joel Lassinantti en strålande resa med sitt Luleå. Med 26 vunna matcher och fem hållna nollor var han en viktig bricka i Norrbottens starka försvarsmur.

42 matcher resulterade inte i mer än 70 insläppta mål och Lassinanttis snitt på 1,68 mål per match toppade SHL. Målvaktsfantomen tog slutligen sitt Luleå till en andraplats.

Adam Reideborn - Djurgården

942 stoppade skott, 22 vunna matcher och 92,90 i räddningsprocent. Adam Reideborn slutade tvåa i samtliga de tre målvaktskategorierna och gjorde ett storstilat seriespel.

Djurgårdens burväktare fick speltid i 39 av de 49 matcher hans fanns tillgänglig till och tvingades endast att kapitulera 72 gånger. Det gav Reideborn ett snitt på 1,86 mål per match - näst bäst i SHL.