• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till månadens spelare i SHL

11 januari 2018 11:30
Utmärkelse

SHL, C More och Scandic presenterar tre finalister till priset Månadens Spelare i december, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Unge Lawrence Pilut är ofta en fröjd att se på isen. Hans frejdiga spel och stora engagemang smittar av sig upp på läktaren och 22-åringen styr spelet i HV71 från sin backposition. På åtta matcher i december skrapade han ihop lika många poäng, tre mål och fem assist.

Aaron Palushaj har liksom hela Brynäs lyft sig ju längre SHL har kommit på säsongen. Även Palushaj spelade åtta matcher under månaden, spelade en fantastisk ishockey och samlade ihop fyra mål och åtta assist.

Skellefteås Joakim Lindström är en av finalisterna - igen. Han var finalist även i september och oktober och dyker nu upp igen i december. Vi kan minst sagt säga att poängkungen levererar. På åtta matcher under december hamnade han i poängprotokollet i allihop och noterades för totalt två mål och tio assist.

Sagt om finalisterna:

– Lawrence Pilut har tagit stora steg och har utvecklats till en komplett back som tar stort ansvar över hela isen och numera också är en av HV’s starkaste offensiva pjäser, säger Sanny Lindström, en av jurymedlemmarna.

– En stor anledning att Brynäs har höjt sig är Aaron Palushaj. Han är framförallt en dominant faktor i det offensiva spelet. Är dock mer delaktig över hela banan och har precis som hela laget tagit stora kliv. Palushaj är nu den stjärna han värvades för att vara och en poänggörare av rang.

– Joakim Lindström har en dominant närvaro på isen som få andra. Är motorn som driver SHL:s, i särklass, bästa kedja kväll efter kväll, kommenterar Sanny Lindström..

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”.

Scandic delar ut en prischeck till spelaren till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

Juryn

Sanny Lindström, C More – ordförande
Lena Sundqvist, C More
Petter Rönnqvist, C More
Niklas Wikegård, C More
14 lagkaptener
Mathias Kemi, Scandic
Johan Svensson, Expressen
Henrik Sjöberg, Expressen
Tomas Ros, Aftonbladet