• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Emil Bemström: "Det har klickat"

6 december 2018 08:58
Intervju

Han är fortfarande junior, men sopar banan med alla meriterade målskyttar i SHL hittills. "Samtidigt som det väl är en överraskning vet jag själv att jag har potential att göra en hel del mål", säger Emil Bemström.


Junior-VM närmar sig och Emil Bemström blev på onsdagen uttagen i den första bruttotruppen. Vi pratar strax efter det och han är naturligtvis lite extra glad tack vare uttagningen.

– Det ska bli jätteroligt. Det något jag drömt om sedan jag var liten, inleder Bemström.

Bemström hade mest spelat juniorhockey innan han kom till Djurgården till den här säsongen. Men fem matcher i SHL och 33 matcher i HockeyAllsvenskan med Leksand hade han på sitt CV.

Vad hade du för förväntningar egentligen innan säsongen drog igång?

– Jag visste redan innan säsongen att jag kan göra mycket mål. Så samtidigt som det väl är en överraskning vet jag själv att jag har potential att göra en hel del mål. Självklart är det kul att det gått så bra och jag hoppas att det håller i sig. Det är bara att jobba på de små detaljerna varje dag, säger han och fortsätter:

– Jag tycker själv att jag har utvecklat mitt spel i alla former, och jag tycker att det var ett riktigt bra val att välja Djurgården som ny klubb.

Han stoltserar just nu med att ha gjort flest mål i hela ligan, riktigt starkt i och med den stora konkurrens som åker omkring på isarna runtom i SHL-rinkarna. Tolv fullträffar har det blivit hittills och på de 38 skott på mål han noterats för ger det en effektivitet på nästan 32 procent.

Till en början gjorde han sig känd som den store snipern i Djurgårdens powerplay. Högerskytt som han är placerades han vid den vänstra tekningscirkeln med uppgift att trycka dit puckarna med direktskott.

När fick du reda på att du skulle ha den positionen i ert powerplay?

– Vi satte ganska tidigt på säsongen ihop vår powerplayenhet och spelade så under de första CHL-matcherna. Det känns som att det är en bra enhet som kan leverera mycket poäng. Det har känts bra och vi snackar mycket, så det har klickat.

Emil Bemströms pappa Jörgen är huvudtränare för Djurgårdens J20-lag. Jörgen har också en lång historia som SHL-spelare med över 500 matcher i Södertälje, MODO och Luleå.

Han gjorde som mest 14 mål under en och samma säsong, han är säkert lite orolig för att du ska smita förbi honom snart?

– Nej, det har vi inte pratat om men det kommer säkert komma upp här framöver någon gång. Jag visste faktiskt inte om det.

Det var innan du var född, 1998/1999.

– Jaha, ja det var ett tag sen.

Ni har gått lite sämre ett tag, vilket sammanfallit med Jacob Josefsons frånvaro. Hur viktig är han för ert spel?

– Det är klart att han är viktig, en ledande spelare som gjort det suveränt. Men jag tycker att fler spelare tagit för sig och tagit större ansvar i nya roller. Men det är klart, när Josefson, Engqvist och så nu Wirtanen är borta, ja då blir det jobbigt. Vi har inte spelat som vi brukar de fem senaste matcherna och då har det blivit som det blivit. Vi får se till att komma upp på tå här mot Skellefteå, säger Bemström.

Bemström uttagen i Juniokronorna på onsdagen och på tisdagen blev hela åtta (!) djurgårdsspelare uttagna i Tre Kronor. Det går bra för Djurgården i det avseendet.

– Ja det är kul att vi har så många som får vara med och spela i landslaget. Blir lite tomt på träningarna, men då får fler juniorer komma upp och träna och visa upp sig i seniorerna istället.

Förra säsongen var lite exceptionell ur juniorsynpunkt med Elias Pettersson i SHL. Han gjorde 24 mål. Men annars brukar antalet mål för juniorer stanna någonstans där Bemström befinner sig just nu. De senaste tio åren är det bara ett fåtal gånger en junior gjort fler än tolv mål under en hel säsong. Och Bemström har ju inte ens spelat halva säsongen hittills...