• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till Årets forward i SHL

6 april 2019 15:52
SHL Awards

SHL 2018/2019 har avgjorts och bakom oss lämnar vi en säsong kantad av mål, räddningar och ögonblick att minnas. Vid SHL Awards kommer de främsta individuella prestationerna att lyftas fram och prisas. Här finner du juryns tre finalister till Årets forward.


Jacob Josefson - Djurgården

Återkomsten till svensk hockey blev en omedelbar succé för den tidigare NHL-stjärnan. Tillbaka i Djurgårdsdressen tog Josefson snabbt en ledarroll, skickade dit två mål och två assist i hemvändarfesten på Hovet och briljerade stort.

Hösten var en enda lång uppvisning av centern, som dessutom tilldelades kaptensrollen. Skadebekymmer ryckte sönder vintermånaderna, men väl tillbaka i matchslag lyfte Josefson ett formsvagt Djurgården till en fjärdeplats. Jacob Josefson avslutade säsongen med 35 poäng fördelat på 40 matcher.

Ryan Lasch - Frölunda

Frölundas amerikanska frontfigur levde ännu en gång upp till sin höga stjärnstatus. Trots långdragna skadebesvär under säsongens mitt slutade Ryan Lasch som etta i hela SHL:s poängliga, med tolv mål och hela 38 assist.

Spelgeniet växlade upp sitt spel till nya nivåer efter skadefrånvaro och poängtorka. Under vårens slutspurt serverade Lasch sina lagkamrater till mål efter mål, och poängkungen var tongivande i att Frölunda nådde en tredjeplats.

Joakim Nygård - Färjestad

I ett seriesegrande Färjestad var den 26-årige forwarden ett av de namn som stack ut allra mest. Med sin fart, finess och målfarlighet visade Nygård vägen i det offensiva spelet.

När säsongen var över hade Joakim Nygård skickat 21 puckar i nät och slagit sig in i den absoluta skytteligatoppen. Totalt landade Färjestads snabbskrinnare på 35 poäng. Med sin produktion och sitt driv i anfallsspelet var Nygård en nyckel i tabellettans framgångar.