• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Frågor gällande barn- och ungdomshockeyn lyftes under konferens

14 februari 2019 16:00
SHL

SHL, Svenska Ishockeyförbundet och ungdoms- och juniorhockeyansvariga i SHL-klubbarna samlades under en konferens i slutet av januari för att lyfta frågor gällande ungdoms- och juniorhockeyn. "Det var mycket bra diskussioner under dagen", säger Johan Hemlin, sportchef SHL.


I slutet av januari samlades SHL, Svenska Ishockeyförbundet och ungdoms- och juniorhockeyansvariga i SHL-klubbarna på en konferens under ett dygn för att diskutera samarbeten gällande ungdoms- och juniorhockeyn. Från SHL medverkade Johan Hemlin, sportchef, och från Svenska Ishockeyförbundet fanns Anders Wahlström, barn- och ungdomsansvarig, med som representant.

– Vi är överens om att vi kan göra mer för de som har ansvaret för utvecklingen av barn-, ungdoms- och juniorverksamheten i våra ca 330 klubbar med den typen av verksamhet runt om i landet. Vi vill kvalitetssäkra denna verksamhet då vi som hockeynation måste få så många bra utvecklingsmiljöer som möjligt där våra barn och ungdomar ges möjlighet att utvecklas som människor och hockeyspelare. För att göra detta möjligt behöver vi se till att våra stora klubbar går i bräschen, därför valde vi att samla barn- och ungdomsansvariga i de 14 SHL-klubbarna som kom två deltagare var, berättar Anders Wahlström.

Det var framförallt tre centrala punkter som behandlades. I fokus stod barn- och ungdomsutveckling, NIU (Nationellt godkända idrottsutbildningar - frågor kopplade till hockeygymnasium), spelarnas säkerhet och diskussioner och information från ungdoms- och juniorlandslagen. På den sista punkten fanns förbundskaptenerna från dessa lag även medverkande under konferensen.

– Vi fokuserade denna gång primärt på att lära känna verksamheten i varandras föreningar, vad funkar bra, vad kan bli bättre, vilka utmaningar står de inför på lång och kort sikt. Sen djupdök vi dels i hur hockey ska spelas på barn- och ungdomsnivån i framtiden. Vi pratade spelformer ut ett spelarutvecklingsperspektiv, och dels i det projekt som går under namnet Nollvision som ju handlar om att hitta sätt att förebygga hjärnskakningar, säger Wahlström.

– Barn-, ungdom- och juniorhockeyn är viktiga frågor och centrala inslag i SHL-klubbarna och det var mycket bra diskussioner under hela dagen, summerar Johan Hemlin, sportchef SHL.