• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

11 mars 2019 13:00
Profilbilder som visar de sex uttagna spelarna mot en isig bakgrund.
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck i de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Markus Svensson, Färjestad (3)
Tar för tredje gången för säsongen plats på den här listan. Svensson vann sina båda matcher under föregående vecka, släppte in ett mål per spelad match och nådde upp över 96 i räddningsprocent. Efter att ha inlett med en beskedlig tillställning mot Brynäs med 15 räddningar fick Svensson jobba betydligt hårdare under torsdagen i Behrn Arena. Målvakten stoppade till sist 35 av Örebros 36 skott, en insats som gav Färjestad segern.

Backar

Jesse Virtanen, Färjestad (3)
Klockade in sig på femte mest istid för spelveckan - och hann med mycket på sina 22:56 per match. Framförallt spelade Virtanen huvudrollen när formstarka Örebro slogs tillbaka på bortais under torsdagen. Backen smällde där in ledningsmålet i powerplay i den första perioden, innan han låg bakom Gustav Rydahls 1-4 i slutminuten. Virtanen lämnade spelveckan med +4 i kolumnen och var trots sin stora speltid inte inne på ett enda baklängesmål.

Kodie Curran, Rögle (5)
Kanadensaren var visserligen inne på en hel del mål bakåt under Rögles målglada vecka, men offensivt briljerade Curran i vanlig ordning. Backen noterade en assist i förlusten mot Växjö på tisdagen, men var därefter tongivande med ett mål och en läcker assist när Djurgården två dagar senare besegrades. Curran rundade av veckan med att spela fram till två av målen i segermötet med Brynäs. En seger som tog Rögle till lagets första slutspel på många år och som ger Kodie Curran säsongens femte uttagning i Veckans lineup - mer än någon annan spelare i ligan.

Forwards

Marcus Davidsson, Djurgården (1)
Debuterar i de här sammanhangen och gör det efter en strålande spelvecka med hela ligans finaste plus-/minussiffror. Sex mål framåt och noll bakåt blev facit för den yngre Davidssonbrodern, som även bidrog i poängkolumnen. Mot Skellefteå var Davidsson med och räddade poäng med en assist, två dagar senare blev det en ny framspelning i förlustmötet med Rögle och under lördagen satte han punkt för överkörningen av Mora. Marcus Davidsson sköt där 7-1 i nät och tog helg med 1+2 på kontot.

Jack Connolly, Luleå (2)
Luleås centerstjärna fortsätter att göra de viktiga målen och är nu tillbaka i gammal god form. I vinsten över HV71 kom säsongens åttonde matchvinnande mål, när Connolly sköt 3-2 i förlängningsspelet. Borta mot Linköping svarade sedan amerikanen för en assist och i returmötet med östgötarna låg Connolly även bakom vändningen med 1+1. Den 26 matcher långa måltorkan är bruten och Jack Connolly är även tillbaka i lineupen.

Joakim Lindström, Skellefteå (2)
Gör precis som Connolly en återkomst i uppställningen, mycket tack vare sin uppvisning på Hovet. Borta mot Djurgården tog Lindström över showen fullständigt och svarade för ett hattrick. Mål i den första och andra perioden och dubbla nätrassel i straffläggningen - varav det ena räknades som matchvinnande - gav Lindström rubrikerna från toppmötet. Profilspelaren hann även med en framspelning i Skellefteås utklassning av Timrå och gör denna lineup komplett.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.