• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

CHL-titeln åter i Sverige - Frölunda mästare: "Underbart!"

5 februari 2019 22:45
Joel Lundqvist, centralt i bild, lyfter CHL-pokalen omgiven av jublande lagkamrater.
CHL

För tredje gången i klubbens historia är Frölunda mästare i CHL! I det kokande finalmötet med Red Bull München fällde lagets powerplay avgörandet. Inför ett utsålt Scandinavium stod Johan Gustafsson för en storartad insats när Frölunda vann med 3-1.


Frölunda - Red Bull München 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Den europeiska mästartiteln är tillbaka på svensk mark. Frölunda är återigen mästare i CHL, detta efter seger med 3-1 över Red Bull München.

Trycket var redan på förhand skyhögt och Scandinavium hade sålts ut till det stekheta finalmötet. De drygt 13 000 på läktarna fick även se hemmalaget komma ut bäst. Trots en tidig utvisning på Chay Genoway kopplade Frölunda det spelmässiga greppet och med den första perioden tio minuter långt gången fick laget chansen i spel fem mot fyra.

Max Friberg och Genoway lade där upp för Samuel Fagemo, som sköt finalens första mål. Frölunda gick även till periodvila i ledning och göteborgarnas powerplay skulle visa upp sig från sin bästa sida fler gånger.

Kaptenen: "Det har varit tuffa veckor bakom oss"

Tidigt in i mittenakten drog München på sig en ny utvisning. Frölundas numerära överläge slog till igen och en fin framspelning signerad kapten Joel Lundqvist lämnade Ryan Lasch helt ren, något amerikanen utnyttjade genom att sätta pucken mellan benen på målvakten.

Lundqvist och Simon Hjalmarsson hade där stått för assistpoängen - och duon samspelade på nytt en stund senare. Återigen var spelformen powerplay och denna gång vinklade Ponthus Westerholm dit 3-0 för Frölunda. I slutperioden hade laget bud på ytterligare mål, men istället lyckades München få till en forcering.

Tyskarna reducerade drygt åtta minuter från slutet och pressen var därifrån stor. Då klev Johan Gustafsson fram med storspel från sin målvaktsplats, något som bar hela vägen till titeln. Frölunda vann med 3-1 och är CHL-mästare för tredje gången i klubbens historia.

– Det är underbart, det här tröttnar man inte på! Så jävla skönt. Just att få känna glädjen och dela den med supportrar som stöttar oss. Det har varit tuffa veckor bakom oss, att få titeln här att bygga vidare på känns underbart, förklarade Joel Lundqvist i SVT:s sändning.

– Vi har kämpat hela året för att komma så här långt. Jag tycker att vi spelar fantastiskt bra idag och vinner välförtjänt, fyllde Johan Gustafsson i.