• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Idag 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep

Tre finalister till Årets back i SHL

30 mars 2019 19:25
SHL Awards

SHL 2018/2019 har avgjorts och bakom oss lämnar vi en säsong kantad av mål, räddningar och ögonblick att minnas. Vid SHL Awards kommer de främsta individuella prestationerna att lyftas fram och prisas. Här finner du juryns tre finalister till Årets back.


Kodie Curran - Rögle

Kanadensaren skrev i somras på för Rögle, drog på sig den gröna dressen och började omedelart att dominera i SHL. Med tolv mål, 25 assist och sammanlagt 37 poäng slutade han trea när backarnas poängliga räknades samman.

Curran matchades stenhårt i Abbotts Rögle och snittade närmare 24 minuters speltid per match. Med sin spelförståelse, sitt skott och sin teknik bidrog han starkt till att Rögle nådde sitt första SM-slutspel på 25 år.

Erik Gustafsson - Luleå

Försvarsgeneralen klev in som nyförvärv i Luleå och tog snabbt hand om kaptensrollen. Med C:et på bröstet växte Gustafsson ut till en central pjäs i ligans tätaste defensiv.

30-åringen spelade näst mest i hela SHL, stod för viktiga poäng och styrde upp Luleåförsvaret. När seriespelet var över hade Erik Gustafsson lett laget till en andraplats i tabellen och sett till att Luleå släppt in klart minst mål i SHL.

Jesse Virtanen - Färjestad

Vinnare av backarnas poängliga och fyra i den totala poängligan över SHL:s samtliga spelare. Jesse Virtanens andra år i Färjestad blev en uppvisning och allra mest utmärkte sig finländarens offensiv.

27-åringen svarade för hela 35 assist och lade dessutom till sex mål, varav fyra kom i powerplay. Med mycket istid och ett spel med pucken som imponerade var Virtanen en bärande pelare i ett seriesegrande Färjestad.