• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Nytt system för utbildningsersättning

30 november 2018 10:05

Svenska Ishockeyförbundets Förbundsstyrelse har beslutat att införa ett nytt system för utbildningsersättning. Syftet är att medel ska gå ned i systemet till de föreningar som utvecklar barn och ungdomar från Hockeyettan och lägre.


Från och med säsongen 2019/2020 till 2022/2023 utökas fonden till sju miljoner kronor samt att SHL- och HA-föreningar avstår uttag av medel ur fonden. SHL ökar också insättningen i fonden.

– Det är en självklarhet för oss att öka insättningen i fonden för att mer medel ska gå ned i systemet till föreningarna. HockeyAllsvenskan har också kommit överens med oss att inte ta ut några medel ur fonden, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin.

– Det är bra att vi nu kommit överens om ett nytt system för utbildningsersättningen. SHL och HockeyAllsvenskan bidrar nu med att sju miljoner fördelas till de föreningar som fostrar våra barn och ungdomar från HockeyEttan och nedåt. Syftet med förslaget är att det ska ske en snabb återkoppling till föreningarna samt att stimulera föreningarna att behålla spelare till och med U16, säger Peter Blomkvist, utredare och ledamot i Svenska Ishockeyförbundets Förbundsstyrelse.