• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Idag 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

Avsnitt 1: Premiär för SHL:s Domarpodd

31 januari 2020 16:40
Podcast

Idag är det premiär för SHL:s nya satsning SHL:s Domarpodd där programledarna Johanna Alba och Camilla Bernving gästas av intressanta personer med stora roller inom SHL. I premiären gästar Örebros tränare Niklas Eriksson och huvuddomaren Mikael Sjöqvist.


Namnet på podcasten talar om att fokus kommer att ligga på regel- och domarfrågor. Syftet är att ge lyssnaren en inblick i domarnas vardag, både genom att lära känna människan och höra förklaringar och diskussioner kring olika konkreta situationer som uppstått under veckan sedan det senaste avsnittet. Detta kompletteras med video på aktuella sekvenser här på SHL.se så att ni som lyssnar ska kunna hänga med på bästa sätt.

Podcasten kommer även att ta upp olika allmänna regelfrågor. Här har du som lyssnare möjlighet att skicka in dina frågor om det är något du gått och grunnat på.

Skicka dina frågor till: [email protected]

Avsnittets regelfrågor hör ni i podden.

Premiäravsnittet

I det inledande avsnittet gästas Johanna och Camilla av Örebros tränare Niklas Eriksson och huvuddomaren Mikael Sjöqvist, som vann guldpipan som SHL:s bäste domare förra säsongen.

Veckans situationer

Den första situationen som diskuteras är från matchen Färjestad-Växjö från den 23 januari där Färjestads Marcus Nilsson ådömdes matchstraff för olämpligt uppträdande. Nilsson sade då till domaren att "du förstör matchen" och "du suger".

Tid i podavsnittet: 48:35-52:30

"Det är ett korrekt domslut. Han får matchstraff på grund av sitt fortsatta beteende under regeln abuse of officials efter att matchen är slut, och då är det en uppgradering per automatik. Jag vet dessutom att Färjestad under den här matchen har fått till sig att man ska bete sig bättre. Nilsson har även fått till sig att gå av banan utan att fortsätta sitt beteende, och han väljer ändå att fortsätta. Det tolererar inte domarna och lägger på ett matchstraff, som man ska göra enligt regelboken som är väldigt tydlig i detta avseende. Inom SHL har vi även kommit överens om att beivra dåligt beteende, speciellt mot oss domare" - Mikael Sjöqvist.