Hemma
Linköping
LHC
Borta
Frölunda
FHC

Fortsätter Linköpings hemmadominans?

23 oktober 2018 11:25
#LHCFHC

Linköping fortsätter att skörda stora framgångar på hemmais. Under tisdagen gästas klubben av Ryan Lasch Frölunda i sin åttonde match i Saab Arena. Klubben har hittills idel segrar - håller de sviten vid liv?


Noterbart Linköping

– Linköping har spelat tio matcher så här långt och tagit 23 poäng, vilket parkerar östgötarna i tabelltopp. Sju av matcherna har varit på hemmais där klubben endast tappat en poäng. Det gjorde man under söndagen när Skellefteå besegrades med 2-1 efter förlängning.

Lukas Bengtsson är SHL:s poängbästa back med åtta poäng på tio matcher. Tillsammans med Frölundas Chay Genoway och Djurgårdens Olle Alsing har han gjort flest poäng i powerplay bland backar med fyra pinnar. 24-åringen gjorde även mål mot Skellefteå senast.

– Linköping forwardsess Broc Little skadade sig i första bytet senast och togs till sjukhus för röntgen. Resultatet av den var positivt för amerikanen och i en artikel på hemsidan meddelade Linköping att snabbskrinnaren eventuellt kan spela redan ikväll.

– Jonas "Monstret" Gustavsson är ligans bästa burväktare sett till räddningsprocent med 95,24. Veteranen har dessutom hållit två nollor.

Noterbart Frölunda

– Frölunda har segrat i tre av lagets fyra senaste matcher. I lördags slogs HV71 med 4-1 hemma i Scandinavium efter att klubbens stjärna Ryan Lasch stått för två mål och en assist. Amerikanen var isens gigant och är nu uppe i sju poäng den här säsongen.

– Frölunda är SHL:s bästa bortalag och har vunnit fem av sex matcher och tagit 13 poäng.

– Frölunda är SHL:s tredje bästa lag i numerärt underläge. Göteborgarna har endast släppt in tre mål i spelformen och har en boxplay-procent på 90,63.

– Rhett Rakhshani värvades till Frölunda inför den här säsongen. Han har dock ett artistkontrakt och anslöt till Göteborg under måndagen. Det är i skrivande stund oklart om han gör säsongsdebut redan ikväll.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.