• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Skellefteå i desperat jakt på ett trendbrott

30 oktober 2018 11:30
#SKEMIF

Skellefteå är inne i en av klubbens tyngre perioder någonsin i SHL. På lördagen inkasserade västerbottningarna den sjätte raka förlusten. Nu hoppas klubben på ett trendbrott när serieledningsjagande Malmö kommer på besök.


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har det riktigt tungt i SHL för tillfället och inkasserade på lördagen sin sjätte raka förlust. Den förlustsviten är den största för västerbottningarna sedan säsongen 2009/2010 då laget föll i åtta raka.

– Andreas Wingerli har funnit nätet in två raka matcher. Den snabbskrinnande forwarden är nu uppe i fyra kassar och sju poäng. Det gör att han endast har Oscar Möller och Joakim Lindström framför sig i den interna poängligan.

– Västerbottningarnas senaste hemmavinst kom den 2 oktober när Växjö besegrades med 2-1 i en repris på fjolårets SM-final. Matchhjälten i den matchen var? Just precis - Andreas Wingerli.

Noterbart Malmö

– Malmö har verkligen fått upp ångan den senaste tiden och vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Samtliga fyra vinster har dock fallit på hemmaplan. Senast laget spelade borta föll klubben med 3-1 mot Luleå.

– Konstantin Komarek har i kedja med Frederik Storm och Nichlas Hardt verkligen levererat. I torsdagens straffseger mot Linköping stod österrikaren för 1+1 och i lördagens vinst mot Frölunda var hela kedjan ett ständigt hot mot göteborgarna.

– Malmö har spelat in 25 poäng hittills, en färre än Linköping som är SHL:s serieledare. Lyckas Malmö ta sig upp i topp? Det får vi se, men räkna med att det är en morot för skåningarna inför kvällens drabbning.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.