SHL 2020/2021 blev jämn med hård kamp runt de olika strecken i tabellen. Växjö blev seriesegrare och senare även svenska mästare för tredje gången i klubbens historia. 

Många spelare utmärkte sig individuellt och här följer samtliga pristagare i SHL Awards 2021.

Mest värdefulle spelare - Marek Hrivik, Leksand

Eleganten med det skarpa spelsinnet tog kommandot, och laget följde efter. Marek Hrivík ledde ett Leksand som kämpat i de nedre delarna av tabellen under många år. Men under Hrivíks vingar lyfte hela laget till en ny nivå, till en imponerande tredjeplats i tabellen. Den slovakiske eleganten öste in poäng och vann SHL:s poängliga med 51 poäng på 44 matcher.

Årets forward - Marek Hrivik, Leksand

Den slovakiske forwarden var majestätisk i SHL 2020/2021. Med tyngd, finess och spelskicklighet försåg han både sig själv och sina lagkamrater med fina lägen och trots att Hrivik missade åtta matcher under säsongen tog han hem segern i SHL:s poängliga med 51 poäng. Han hade dessutom 21:53 i istid i snitt per match, vilket är en imponerande siffra för en forward.

Årets rookie - William Eklund, Djurgården

Med ungdomlig entusiasm och en spelstil som är unik utmärkte han sig under säsongen. William Eklund, född i oktober 2002, har med sin låga tyngdpunkt, kvicka vändningar och skarpa spelsinne haft en stor roll i Djurgården under säsongen. Han har en unik förmåga att vara svårfångad för motståndarna och hans utveckling har gått spikrakt uppåt.

Årets back - Moritz Seider, Rögle

Han tog Rögle under sina vingar och visade omgående vilken kvalitetsspelare han är. Efter en poänglös debut gjorde han sedan poäng i fem raka matcher och gjorde sig ett namn i SHL per omgående. Seider fick snabbt ett stort förtroende av tränarna och visade upp en imponerande mångsidighet med stor skicklighet i alla moment på isen, såväl offensivt som defensivt och i det fysiska spelet. 

Årets tränare - Björn Hellkvist, Leksand

Han ledde Leksand till klubbens bästa tabellplacering på över 20 år. Klubben värvade inför säsongen tränaren Björn Hellkvist från MODO där han gjort succé. Den succén tog han med sig till dalalaget. Leksand var med i mittenskiktet av tabellen fram till i början av februari. Då startade segertåget, och laget vann 13 av de 14 avslutande matcherna vilket bar dem upp till en imponerande tredjeplats i tabellen.

Årets målvakt - Viktor Fasth, Växjö

Den 38-årige stjärnmålvakten visade att gammal är äldst. Veteranmålvakten som spelade i division 1 som 25-åring har återigen visat att inget är omöjligt om man kämpar och är målmedveten. Han har gjort ytterligare en fantastisk säsong, och med bäst räddningsprocent i hela SHL var han en starkt bidragande orsak till Växjös serieseger. 

Stefan Liv Memorial Trophy - Pontus Holmberg, Växjö

22-årige Pontus Holmberg var stark redan i SHL, men i slutspelet har han verkligen nått en ny nivå. Med företagsamhet och styrka och en stor portion mod och känsla för målskytte har han varit motorn i segermaskinen Växjö.

Guldpipan - Mikael Nord

För sjätte gången har Mikael Nord röstats fram som Sveriges bästa domare och med det tilldelats Guldpipan. Det är spelarna i SHL som röstar genom SICO, Sveriges Ishockeyspelares Centralorganisation.

SHL:s huvudpartners